“Van Kloosterburen naar Maastricht met 200.000 stropdassen”

Kunstenaar Lichel van den Ende gaat voor een kunstproject bijna 200.000 stropdassen leggen tussen Kloosterburen en Maastricht. MijnDorp helpt Lichel bij het vinden en verbinden van de dorpen. Van den Ende kwam op het idee toen twee van zijn beste vriendinnen verhuisden; de één ging naar Kloosterburen, de ander naar Maastricht. Hij wil die plekken door middel van kunst met elkaar verbinden. Lees meer over het kunstproject>>

Dorpen op de route

De afstand tussen Kloosterburen en Maastricht is ongeveer 360 kilometer. Om deze afstand te overbruggen heeft Lichel van den Ende zo’n 200.000 stropdassen nodig. Op deze pagina vind je alle informatie over het project, leuke activiteiten en de route. We nodigen iedereen van harte uit om mee te doen!

Stropdassen gezocht

Wilt u uw (oude) stropdassen doneren voor het kunstproject? Of wilt u zelf een inzamelingsactie op touw zetten? Elke stropdas telt. Hier vindt u alle informatie.

Lees verder>>

De stroppenteller

Hoeveel stropdassen zijn er al ingezameld? En hoeveel kilometer kunnen we daarmee verbinden? De stropdassenteller vertelt u alles.

Naar de stroppenteller>>

De route

Hoe komen we van Kloosterburen in Maastricht? Wat is de beste route? En welke dorpen & steden komen we onderweg tegen?

Bekijk de route>>

Gestrikte verhalen

Wat is uw bijzondere verhaal bij uw oude stropdas? Deel het met alle andere stropdasfanaten.

Help ons in de knoop

200.000 stropdassen aan elkaar maken is een hele klus. Kunnen wij u of uw organisatie strikken om te helpen? Een leuke en sociale activiteit.

Organiseer een activiteit

Het feest begint in Kloosterburen. En we nodigen alle dorpen, verenigingen en kunstenaars uit om langs de route om ook leuke activiteiten te organiseren. Doet u mee?